Webhostingová príručka pre začiatočníkov

19 Júl, 2011 | Autor: slavco | Pridané do Počítače, mobily a internet

Začiatočník v oblasti webhostingu môže cítiť zmätok a sklamanie z toho, aký neprístupný sa zdá celý tento proces. Pre väčšinu začiatočníkov sa objaví zdanlivo nekonečný zoznam odborných, technických výrazov a rôznych možností, že človek by to najradšej vzdal. So všetkých možností týkajúcich sa web hostingu je pochopiteľné, že nováčik sa často cíti stratene a zmätene. Než sa rozhodnete vzdať, je dôležité si uvedomiť, že web hosting v skutočnosti nie je obtiažny, ale vlastne celkom jednoduchý a nasledovných v sekciách Vám poskytneme informácie, ktoré potrebujete, aby ste dostali Vaše stránky do chodu v minimálnom čase!

Krok prvý: výber mena pre doménu
Prvým krokom k získaniu vašich webových stránonk je výber a registrácia domény. Tento názov domény Vám poskytne online identitu a pomôže návštevníkom spomenúť, o čom Váš web je. Pre viac informácií o výbere správneho názvu domény, si prečítajte náš článok venovaný výberu mena a registrácii domény.

Druhý krok: Vytvorenie web stránky
Akonáhle ste zaregistrovali doménu, ďalším krokom je vytvorenie webovej stránky, aby vyzerala a fungovala tak, ako budete chcieť. Keď pripravujete návrh web stránky, je nesmierne dôležité urobiť prieskum a zistiť, čo funguje na stránkach podobných ako chcete a čo nefunguje. Ak ste naozajstný začiatočník, môžete zvážiť objednanie spoločnosti, ktorá vám pomôže vytvoriť webové stránky. Pre viac informácií o základoch stránok, neváhajte a pozrite si naše referencie a redakčný systém.

Krok tretí: Výber poskytovateľa hostingu
Po dokončení web stránky, je ďalším krokom vyber servera, ktorý je najvhodnejší pre Vaše stránky a Váš rozpočet. Výbrať a objednať hosting a server je pomerne komplikovaný proces, ak je Váš projekt náročný a vyžaduje si vlastný server. Vo väčšine prípadov však vlastný server nie je potrebný a postačí aj zdieľaný hosting, pri ktorom Vaša stránka beží na jednodom serveri spolu s inými. Pre viac informácií Vám odporúčame prečítať si článok o výbere hostingu.

Štvrtý krok: Nahranie Vášho webu na server
Akonáhle ste si vybrali svojho poskytovateľa hostingu, ďalším krokom je nahranie a spustenie Vašej web stránky na serveri. V podstate ide o skopírovanie súborov a obrázkov pomocou programu pre prenos súborov nazývaného FTP klient. Obsluha FTP klienta býva väčšinou veľmi jednoduchá. Akonáhle máte súbory nahrané, sú Vaše stránky a súbory dostupné na internete a v prevádzke!

Piaty krok: Podpora Vášho webu
Ok, takže teraz sú vaše stránky na webe, môžete sedieť, odpočívať a prezerať si svoje nové webové stránky? To je všako omyl. Mať funkčné webové stránky na Internete je len prvý krok na dlhej a kľukatej ceste k úspechu web. Aby mal Váš web väčšiu šancu na úspech, je dôležité, aby mu dali spravodlivý podiel na propagáciu. Než vyrazíte von a začať rozdávať letáčiky alebo kúpite billboardy, uistite sa, že zaregistrujete svoje stránky do hlavných vyhľadávačov. Následne je potrebné venovať dlhší čas optimalizácii stránok pre vyhľadávače – SEO a úspech sa čoskoro dostaví.

Autor: slavco

Tento autor zatiaľ publikoval článkov: 4. Ďaľšie informácie o tomto autorovi sa pripravujú.

Pridaj komentár

Prepáčte, ale pred zaslaním komentára sa musíte prihlásiť.