Slobodomurári – historické fakty o tajnom spoločenstve

4 Jún, 2012 | Autor: pristeron | Pridané do Spoločnosť

Slobodomurárstvo je v súčasnosti zrejme najvplyvnejším spoločenstvom našej civilizácie. Nejde iba o vplyv v politike či ekonomických záležitostiach, ale aj v kultúre, vede či iných oblastiach života ľudí na tejto planéte. Vplyv slobodomurárskeho hnutia sa najviac prejavuje v štátoch, ktoré majú hlboké kresťanské korene alebo boli pod vplyvom krajín s kresťanskou históriou. Mnoho ľudí si ešte stále myslí, že slobodomurári sa snažia o vytvorenie čo najlepšej spoločnosti pre všetkých ľudí tohto sveta. Sami členovia to mnohokrát potvrdili pri diskusiách v médiách a pod. Podľa mnohých historických záznamov však ich činnosť súvisí skôr s rozdeľovaním spoločnosti, demoralizácii a utlmovaní kresťanskej viery.

Podľa najstaršej legendy, ktorá je známa najmä z biblie, bolo spoločenstvo slobodomurárov založené po dostavaní chrámu v Jeruzaleme počas vlády kráľa Šalamúna. Bolo to približne okolo roku 1000 p. n. l..

Za posledných tisíc rokov prešlo niekoľkými zmenami ale jeho hlavný cieľ sa nezmenil. Jeho najvyšší členovia, veľmajstri a pod. sa už celé storočia usilujú o to, aby odviedli čo najviac ľudí od večnej spásy, rozdeľujú národy aj štáty, robia z ľudí otrokov ich túžob a snov, prekrúcajú históriu a vytvárajú bludné idei pre tých, ktorí sa vzdali viery v Boha. Toto všetko a ešte oveľa viac sa deje v tajnosti, dokonca o tom väčšinou nevedia ani členovia spoločenstva.

V histórii posledných 500 rokov môžeme nájsť mnohé známe osobnosti, ktoré boli členmi tohoto hnutia, a podporovali jeho činnosť. Len pre príklad môžem uviesť mená ako Karl Marx, V. I. Lenin, Bolívar, Hidalgo, cár Peter I. Veľký, L. N. Tolstoj, Voltaire, Goethe, Schiller, a mnohí ďalší…

Ak chcete o tomto spoločenstve vedieť viac, prečítajte si niekoľko článkov, v ktorých sú zhrnuté historické fakty o ňom. Môžete sa dozvedieť mnoho zaujímavých informácií o tom, čo sa skutočne dialo a ešte stále deje za oponou svetového mocnárstva. :)

Autor: pristeron

Tento autor zatiaľ publikoval článkov: 1. Ďaľšie informácie o tomto autorovi sa pripravujú.

Pridaj komentár

Prepáčte, ale pred zaslaním komentára sa musíte prihlásiť.